Milyen menyasszonyi csokrom legyen?

Az esküvői csokor veletek lesz az esküvő egész napján. Már a fotózás során is szerepe van, a később örömmel visszanézett fotókon is ott lesz.
A csokor kiválasztása tehát fontos kérdés! Sok lépésnek meg kell azonban előznie:

 • ki kell választani a helyszínt
 • a stílust
 • a színeket, formákat
 • a ruhát
 • mennyire legyen extrém vagy egyáltalán ne legyen az a ceremónia...
 • élő vagy tartós virágból készüljön a dekoráció

A virág és a dekoráció véglegesítése ezért általában az utolsó lépések közé tartozik.
Fontos megismerni a menyasszonyt is ahhoz, hogy ebben a kérdésben mi is teljes mértékben segítségetekre tudjunk lenni :)

A virág kiválasztásakor a legmeghatározóbb a ruha, hisz fontos annak anyaga, színe, a rajta lévő kiegészítők (csipke, gyöngy, kristály, stb.), amiket esetleg belophatunk a csokorba is.

A végső kép kialakításában színtén jó szolgálatot tesz, ha már az esküvő előtt böngésszük a katalógusokat, csokrokat és gyűjtjük az ötleteket, hogy ha a választásra kerül a sor álmaink esküvője megvalósulhasson.

Milyen virágok közül választhatunk?

 • Élő virág
 • Tartós virág  : 
  • Habrózsa
  • "Igazi Érintés” virág
  • Különleges minőségű selyemvirág
  • Agyagorchidea
 • Habrózsa csokor ékszerekkel - Ceffa ékszer csokor
 • Textil virágokból készült csokor
 • Tartósított virág : különleges eljárás során az élő virágból a nedvességet kivonják és egy glicerin alapú folyadékkal pótolják,  így egy tartósított élő virágot kapnak.

Milyen színeket, virágtípust szeretnénk az esküvőn?
Fontos hogy a virágok színe harmonizáljon a menyasszony, a ruha és a helyszín hangulatához.
Semmiképpen ne válasszunk olyan virágtípust, ami nem illik az egyéniségünkhöz.

A szolid, inkább visszahúzódó típusú arához nem illik a hangsúlyos és vad, fekete-piros, fekete-lila kompozíció, valószínűleg nem is érezné magát benne jól. Helyette inkább egy szép rózsacsokrot javasolok. A színe is inkább legyen fehér, krém önmagában, vagy egy kedvenc színnel kombinálva –  zöld, rózsaszín – amit becsempészhetünk az egész esküvői kompozícióba is.

A modern menyasszony számára kitűnő választás az orchidea, a kála. Gyönyörű szép színekben lehet beszerezni és a formáknak csak az extrémitásunk szabhat határt. Bátran használjunk lülönleges megoldásokat  - színkombinációkat - szokatlan merész alkotásokat. Segtségképp állunk rendelkezésre  :)

A virágok ára is befolyásolhatja a választást.
Az orchidea a drága virágok közé tartozik –cserébe hosszabb ideig gyönyörködhetün benne, a rózsa olcsóbb, egész évben elérhető – de könnyen sérül, a szirmai megbarnulhatnak, a kála elegáns de hamar veszít szépségéből.

Szezonális virágok felhasználásával tudunk a leggazdaságosabban díszíteni!
Ha választásunk a tartósított virágra esik, akkor számítanunk kell rá, hogy az eljárásnak és a különlegességnek megfelelően az ára is igen borsos. Ezért azonban sokáig gyönyörködhetünk a menyasszonyi csokrunk szépségében.

A tartós virágok , "Igazi Érintés" virágok, a habrózsából, az agyagorchideából, a selyemvirágból kötött csokrok is örök életűek. Alapanyaguknak, és előállításuk módjának köszönhetően a megszólalásig hasonlítanak élő megfelelőikhez.

Élő virág : 

Leggyakoribb választás a friss, vágott virág, hiszen nincs szebb látvány és hatás az élő virágok szépsége nélkül.

Hozd el az elképzelt csokrodat fényképen, vagy küldd el e-mailben - esetleg válogass össze neked tetsző virágokat - adj meg színeket, színkombinációkat és mi ezek alapján elkészítjük álmaid csokrát! Ekkor már a kiindulási alap megvan tervezhetjük az esküvői dekorációt!
Ha csak egyetlen menyasszonyi csokorra van szükségetek akkor is bátran forduljatok hozzánk, örömmel leszünk részesei életetek legszebb napjának.
Amennyiben az élő virág mellett döntöttetek, a Ceffa Virág Stúdiónál azt is megtaláljátok.
Kalandra fel… böngésszetek hát kedvetekre :)

Néhány élő virágos csokor az eddig elkészült munkáinkból : 

Menyasszonyi csokor-élő virág Ceffa csokrok

          

Tartós virág : 

Habrózsa - polifoam virág

Sokan ismerik, mégsem olyan elterjedt a felhasználási köre.
Az alapanyaga: polyfoam.
A habrózsából készült kompozíciók sokáig díszítenek, mert nem hervadnak el, megtartják a színűket is – ha nem tesszük ki erős napfénynek, akkor mondhatjuk nyugodtan, hogy örökké díszítenek.
Szép színekben kapható, amiket változatosan tudunk felhasználni. A sokféle díszítésnek csak a képzeletünk szab határt.
Szokatlannak tűnhet, amikor egy menyasszony a selyemvirág vagy a habrózsa felhasználását részesíti előnyben, de ne idegenkedjünk annyira a „mű” fogalmától, bátran kérjünk mintadarabot a virágkötőtől. Nézzünk meg egy ebből készített asztaldíszt, menyasszonyi csokrot, hogy biztosan kimondhassuk, NEM - nem ezt szeretnénk, vagy pedig IGEN ez az amit kerestünk!
Több előnyét is felsorolhatjuk, az ilyen típusú virágból készített esküvői dekorációnak:

 • A kompozíció tartós, a csokrok nem veszítenek szépségükből, az esküvő ideje alatt nincs veszélye annak, hogy romlik a virág minősége.
 • Tökéletes választás ahhoz, hogy egy szentimentális és romantikus típusú menyasszony a csokrát meg tudja őrizni, hogy később is gyönyörködhessen benne,
 • Árában is kedvezőbb. Viszonyításképpen egy fehér-zöld élő rózsa - kiegészítős menyasszonyi csokor ára: 15. 000-20. 000 Ft. a rózsa fajtájától függően. Ugyanez habrózsa felhasználásával megoldható: 10. 000 – 15. 000 Ft-ból
 • A habrózsás asztaldíszek elajándékozhatók a vendégsereg tagjai között, vagy ha a rendezvényszervezőnél, vagy virágosnál van lehetőség rá, akár bérelhetők is.
 • A szülőköszöntő csokrok, virágdobozok az örömanyák lakását díszíthetik, emlékezve a boldog pillanatra mikor gyermekük a boldogság útjára lépve új életet kezdett.

A templomi dekoráció kérdése már kényesebb téma. Van olyan lelkész, aki ragaszkodik az élő virágból készült dekorációhoz annak liturgikus jelentése miatt, de ha kapunk rá engedélyt, akkor ez a habrózsából készült oltárdísz a templom, tartós dísze is lehet.

Ma már olyan különleges alapanyagot és technológiát használnak elkészítésükhöz, hogy megszólalásig hasonlítanak élő megfelelőikhez.
Bátran ajánlom, nem fogtok csalódni!

Ha megtetszett valamelyik, vagy hasonlót szeretnétek, egyedi kérésetek van  - írjatok bátran az alábbi elérhetőségekre :)
info@ceffavirag.hu

Örömmel válaszolok minden felmerült kérdésetekre.
Készleten lévő csokrokat akár azonnal meg is vásárolhatjátok webáruházunkban: http://ceffavirag.startuzlet.hu/
vagy a meska boltban: www.ceffa.meska.hu


Néhány Ceffa örök csokor  - habrózsa felhasználásával - az eddig elkészült munkáinkból : 

Ceffa örök csokrok habrózsa felhasználásával, tartós csokrok

" Igazi Érintés " virág  : 

Miért pont "Igazi Érintés" esküvői csokor és kitűző?

Igazi érintés rózsa...
Hallottál már róla?

Valami meseszép és az élő virághoz a leghasonlatosabb ez a típusú és alapanyagú NEM élő virág. Tapintásra és kinézetre is olyan mint élő megfelelője! A virágok nem törnek, vízállóak és színükből, állagukból  nem veszítenek.

A szépség örökre megmarad!

Ceffa örök csokrainkat rendelésre készítjük a Ti elképzelésetek alapján !

A színek és virágok széles palettája áll rendelkezésre.
Az aktuális készletről és színválasztékról az esküvő előtt legalább két hónappal kérd ingyenes ajánlatunkat, hogy biztosan rendelkezésre álljon álmaid csokrához a nagy napon.
 
Alapanyaga : Poliuretán

Néhány Ceffa örök csokor - " Igazi Érintés" virág felhasználásával  -  az eddig elkészült munkáinkból : 

Igazi Érintés Ceffa örök csokor

Igazi Érintés kála, Ceffa örök csokor

Különleges minőségű selyemvirág  : 

A selyem virágokat egyre több menyasszony választja a nagy napon. Az áruk kedvezőbb mint az élő virágból készült kompozícióknak, sokféle színben megtalálhatóak és manapság már a minőségük is tökéletesen megfelelő. Megszólalásig hasonlítanak élő megfelelőjükre :)
A selyemvirágok előnyei : 

Bármilyen stílusú esküvőre beilleszthetőek - nem kell attól tartani hogy elhervad és nem csökken az értéke a nap bármely szakaszában is nézzük. A selyemvirágok nem okoznak allergiát a menyasszonynak vagy a vendégeknek, mint ahogyan azt bizonyos friss virágok teszik. Bármelyik évszakban beszerezhetőek a virágfajták, különleges színekben és divatirányzatnak megfelelő fazonban, formában színárnalatban megtalálhatóak.

A selyemvirágok felhasználása

Menyasszonyi csokor
Dobócsokor
Koszorúslány csokrok, csuklódíszek
Vőlegény kitűző, tanúk-örömapák kitűzői
Szülőköszöntő csokrok
Hajdíszek
Esküvői torta dekorációja

Néhány Ceffa örök csokor - Különleges minőségű selyemvirág felhasználásával  -  az eddig elkészült munkáinkból : 

Ceffa örök csokrok Különleges minőségű selyemvirágokból

Agyagvirág  : 

Az agyagvirág készítés technikája Japánból ered. Maga a művészet kb. ötven éves múltra tekint vissza és az 1980-as évektől vált egyre népszerűbbé. Napjainkban Távol-Keleten iskolák működnek, ahol különböző megmunkálási technikákat tanulnak az emberek. Agyagból virágokat, figurákat, különböző dísztárgyakat készítenek 100 % kézimunkával.
Európában még szinte ismeretlen a mai napig a technológia, csak néhány Keleten tanult mester ismeri és tanítja.

Az alapanyag fehér képlékeny agyag, ami szobahőmérsékleten egy óra alatt keményedik meg. Ezen idő alatt van mód a végleges formát kialakítani, az agyagot anyagában színezni és az egyes részeket egymással összedolgozni. Kikeményedés után következik az elemek művészi megfestése és ragasztása. A kompozíció végleges formájához egyéb kiegészítőket használnak, mint pl. a különféle kaspók, virág alá mohák, virág támasztó botok, stb.
A végeredmény egy megtévesztésig az eredetire hasonlító cserepes vagy száras virág.

Egyszeri beruházással évekre szóló, gondozást nem igénylő szobadíszre tehetünk szert, és nem elhanyagolható szempont, hogy locsolni nem kell a virágot és sötét helyen is, ugyanúgy pompáznak.

forrás

Esküvői dekoráció készítésére is tökéletes választás az agyagvirág, mert azon kívül, hogy visszaadja az eredeti virág látványát, mint menyasszonyi csokor – örök életű.
Vitrinbe tehető vagy a lakás szép díszévé is válhat.

Az agyagvirágból készült menyasszonyi csokrokat, kitűzőket, asztaldíszeket azoknak ajánlom, akik különleges és maradandó emléket szeretnének az esküvőjükről!
Extravagáns és elegáns, különleges csokor – a különleges menyasszonyoknak.

Ha felkeltettem érdeklődésedet, kérlek tekintsd meg fotógalériámat, sok más alkotással együtt több fotót is találsz az agyagorchideás dekorációról.

Néhány Ceffa örök csokor - Agyagvirág felhasználásával  -  az eddig elkészült munkáinkból : 

Ceffa örök csokor agyagorchideából

Ceffa ékszercsokrok  : 

Valami igazán különlegesre vágysz  ?
Olyan csokorra amelyből nincs két egyforma  ?
Meglepő és megdöbbentő látványt szeretnél ?
Szereted a csillogást ? 

A te választásod csakis az ékszercsokor lehet :)

Készülhet habrózsa alapra, különleges selyemvirágokkal kombinálva, hozott ékszerből - hogy a számodra igazán kedves darabok kerüljenek rá - de természetesen rám is bízhatod az ékszerek összeválogatását!

Néhány Ceffa örök csokor - Agyagvirág felhasználásával  -  az eddig elkészült munkáinkból : 

Ceffa ékszercsokor

Ceffa ékszercsokor, ékszer csokor

Ékszer csokor, Ceffa ékszercsokor

  Ceffa ékszercsokor, Ceffa örök csokor


Témák szerinti keresés